Nak berjaya tak boleh sorang2... JANGAN TAMAK. Komen Lelaki Ini Buatkan Ramai Sentap


Status komen ini dikongsi oleh Hafiz Wasa. Ada positifnya apa yang dikomen oleh Hafiz ini. Sama-sama kita ambil iktibar.

Untuk last quarter, Warner Music memperoleh 12juta. Manakala AirAsia memperoleh 209juta.

15 tahun lepas, Tony resign dari Warner Music. Sekarang dia berjaya membawa AirAsia menjadi lebih hebat daripada syarikat yang dia makan gaji dahulu.
So apa yang kita dapat belajar?

Kejar impian kita. Capai impian kita.
Tiada yang mustahil.

Oh ya, kalau anda nak tahu AirAsia berjaya kerana ada partner sahabat yang menyokong Tony dalam usaha menaikkan jenama tersebut.
Dia adalah Kamaruddin Meranum. Merangkap Chairman AirAsia Group.

Apa yang kita dapat belajar disini?

Dalam membangunkan bisnes, kita tak dapat berjaya sorang2.
Pasti ada partner yang menyokong kita.

Partner dan kita ada kelebihan masing2.
Jangan sesekali tikam partner dari belakang.

Jangan nak kaya sorang2. Agihkan keuntungan bersama rakan partner.
Ini tidak, sales tak cecah 1 juta lagi dah cuba sailang partner.

Mula claim dia sorang developed that business. Langsung tak hargai partner.
Tengok AirAsia, income 209juta bagi one quarter rilek je, tak ada isu sailang2 partner.

For u guys, belajar berpartner. Nak berjaya tak boleh sorang2...
JANGAN TAMAK.

Kalau rasa tips ni bagus untuk business dan partner anda, jangan lupa tag mereka dan share... Ok!


RM50k sebulan dengan main handphone sahaja
Buat duit kerja di rumah. Gaji lumayan dalam USD. Daftar segera
loading...

0 comment... add one now