Percaya Tak Rezeki Itu Ada Kaitan Dengan Isteri?


Percaya Tak Rezeki Itu Ada Kaitan Dengan Isteri? | Seorang suami mengadu rezekinya asyik sempit. Semua serba tak cukup. Terasa dunia ni sempit. Dah usaha macam-macam. Semua cara dah buat. Hati pun resah dan rasa nak marah jer..kenapa yer ustaz?
Abang ada orangtua lagi ke? Mak ayah saya dah tiada. Abang ada isteri tak? Ada ustaz. Saya ada 3 orang anak …

saya beri 2 kunci rezeki dan ketenangan datang dalam hidup kita. Sayang dan jaga istri dengan baik. Dan jaga solat. Sebelum mulai kerja solat 2 rakaat. Nak buat apapun. Minta pada Allah dulu ..

Dia diam termenung. Kemudian dia cakap betul ke rezeki kita ada kaitan dengan istri. Jawab saya bagaimana keberkahan nak datang dalam hidup kita jika menyedihkan dan menyakitkan orang yang setia dan berkorban tinggalkan keluarganya untuk bersama kita..sangkaan dan isi hati mereka doa yang kuat untuk kita ..

Silaturrahim asbab rezeki terbesar. Allah janji rezeki dan umur berkat dengan jaga silaturrahim dan menyambungkannya.

Jika kita sakitkan kucing atau tipu kucing pun kita akan rasa hidup ini tak tenang karena kita sedang buat salah. Inikan pula istri kita ..

Saya lihat dalam hidup ini semua orang yang bahagia dan sukses dimulai bila mereka bahagia bersama istri mereka. Saat kita mulai menipu, menyakitkan, menyusahkan pasangan, hidup jadi serba tak kena …

Coba abang mulai dengan buat baik terhadap istri. Mencintai dan menghargainya ..
Tak lama dia jumpa saya. Katanya ya Allah rezeki saya bertambah. Semuanya jadi mudah dan lapang. Hati saya tenang. Bila saya betulkan silap saya. Saya jaga hatinya dan menghargainya. Saya buat apa yang dia suka ..

Silaturrahim membuka pintu rezeki … inikan bersama istri kita yang tercinta.
Dulu pernah seorang penjaga toko dia rasa tokonya dibuat orang. Kena sihir. Dah buat macam-macam. Tapi tetap rugi. Dia jumpa saya. Saya bilang padanya abang ada buat buruk kepada isteri tak?
Jawabnya yer ustaz. Saya tipu isteri saya. InsyaAllah saya betulkan. Setelah itu rezekinya tercurah ..
Banyak orang kaya raya hidupnya jadi sempit dan tak tenang karena lupa diri dan menyakitkan hati orang tersayang amanah Allah.

Sebenarnya bersyukur dan menghargai orangtua, istri dan anak-anak itulah rezeki paling besar. Istri yang solehah selalu mendoakan dan mentaati suami agar rahmat Allah tercurah.

Sumber : Ustaz Ebit Lew
Terima kasih klik "Like" dan "Follow" untuk dapatkan info terkini
Lagi artikel menarik untuk anda

0 comment... add one now